Gratis updategesprekken
No cure, no pay
Constante monitoring

Hypotheekzaak

Hypotheekvormen
van Hypotheekzaak

Bij het afsluiten van een hypotheek sluit je een lening af met jouw huis als onderpand. Om die lening af te lossen zijn er diverse hypotheekvormen. Hypotheekzaak geeft je graag een overzicht van verschillende hypotheekvormen. De twee meest voorkomende hypotheekvormen zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Daarom lichten we die extra toe.

 • Annuïteitenhypotheek.

De annuïteitenhypotheek zorgt ervoor dat jouw maandlasten altijd gelijk blijven. In het begin van de looptijd van de hypotheek betaal je veel rente en los je weinig af. Naarmate de tijd verstrekt wordt de aflossing groter en de rente kleiner. Hierdoor weet je dat je bruto maandlasten de hele periode hetzelfde zijn. Het grote voordeel van deze hypotheek is dat je in het begin van de periode de hypotheekrenteaftrek optimaal kunt benutten. Hierdoor heb je netto lagere maandlasten in het begin van de periode, maar los je minder snel je hypotheek af.

 • Lineaire hypotheek 

De lineaire hypotheek is een andere veel toegepaste variant. Bij deze hypotheekvorm blijft je aflossing gelijk, maar neemt de rente af. Het grote voordeel van deze hypotheekvorm is, in tegenstelling tot de annuïteitenhypotheek, de snellere aflossing van je hypotheek. Het is dus maar net wat je wenst en wat er mogelijk is.

Uiteraard zijn er meer opties als hypotheekvorm. Denk aan een aflossingsvrije hypotheek, spaarhypotheek of beleggingshypotheek. Wil je daar meer over weten, laat het ons weten. Iedere hypotheek heeft namelijk zo zijn eigen voorwaarden, voor- en nadelen.

Wil je meer weten over deze hypotheekvormen, dan bespreken we dat graag met je. Zo weet je gelijk welk hypotheekvorm bij jouw situatie past en waar je aan toe bent. Neem dus gerust contact met ons op.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op

Ik wil meer weten over verschillende hypotheekvormen.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Tools

  icon-3 Bereken uw maximale hypotheek

  Maandlasten berekenen? Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Bereken nu wat je maximaal kunt lenen.

  Bereken uw maximale hypotheek

  icon-4 Actuele rentestanden

  Profiteer van de historisch lage hypotheekrente. Wij houden dagelijks de rentestand bij en adviseren je in het maken van de juiste keuze.

  Bekijk de rentestanden

  Wij werken samen met de
  volgende financierders:

  Hypotheekzaak