Gratis updategesprekken
No cure, no pay
Constante monitoring

Hypotheekzaak

Je hypotheek
houden of wijzigen?

Het is van belang om te weten wat voor hypotheek je nu hebt, maar vooral wat voor mogelijkheden er zijn met doorstromen. Hypotheekzaak weet hier alles over. Onze specialisten spreken graag alles met je door!

Bestaande hypotheek meenemen

Verhuizen betekent opnieuw kijken naar je hypotheek. Je krijgt namelijk misschien te maken met nieuwe belastingregels en daarmee met de hypotheekrenteaftrek. Wel zo belangrijk dus om de mogelijkheden daarvan even te bekijken. Stel: je hebt een gunstige hypotheekrente, dan is het zonde om die niet mee te nemen als je een volgende woning koopt. Andersom geldt: heb je een hoge hypotheekrente en is de huidige situatie gunstiger? Dan is het juist fijn om je hypotheek te wijzigen.

Maar kun je zomaar je hypotheek meenemen of wijzigen? We vertellen je graag wat opties.

 1. Hypotheek houden of wijzigen?

Wat doe je met je hypotheek? Dat is de belangrijkste vraag bij de verhuizing. Overstappen naar een andere hypotheekverstrekker (met een lagere hypotheekrente) is vaak voordelig. Daarbij heeft het geen gevolgen voor de hypotheekrenteaftrek of hypotheekvorm die je al hebt. Heb je nu een gunstige hypotheekvorm en wil je die behouden? Dan kan dat in sommige gevallen. In principe kun je alle hypotheekvormen die voor eind 2012 al zijn afgesloten, meenemen naar je volgende hypotheek. Ook als deze hypotheekvormen nu niet meer worden afgesloten. Voor de hypotheekrente moet je vooral zelf bepalen wat gunstig is. Uiteraard is het gunstig om nu te profiteren van de historisch lage hypotheekrente, maar wie weet is dat over een paar jaar weer anders. Let wel op: de meeste hypotheekverstrekkers geven de voorwaarde van maximaal 6 maanden als overbrugging tussen de beëindiging van de oude en afsluiting van de nieuwe hypotheek.

 1. Huidige hypotheekvorm wijzigen of niet?

Als doorstarter heb je het grote voordeel om over te stappen naar bijvoorbeeld een bankspaarhypotheek. Dit in tegenstelling tot starters, die kunnen deze hypotheekvorm niet meer afsluiten. Tegelijkertijd spelen er verschillende factoren een belangrijker rol bij het wijzigen van je hypotheekvorm. Wat gunstig is voor jou, kan namelijk voor je buurman totaal anders zijn. Daarom spreken we jouw situatie graag met je door en laten we ons specialisme los op jouw wensen en mogelijkheden.

Wil je alvast kijken wat er mogelijk is bij het oversluiten van je hypotheek? Lees er hier meer over.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op

Ik wil mijn hypotheek laten doorstromen.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Tools

  icon-3 Bereken uw maximale hypotheek

  Maandlasten berekenen? Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Bereken nu wat jij maximaal kunt lenen.

  Bereken uw maximale hypotheek

  icon-4 Actuele rentestanden

  Profiteer van de historisch lage hypotheekrente. Wij houden dagelijks de rentestand bij en adviseren je in het maken van de juiste keuze.

  Bekijk de rentestanden

  Wij werken samen met de
  volgende financierders:

  Hypotheekzaak