Gratis updategesprekken
No cure, no pay
Constante monitoring

Hypotheekzaak

Wat is een annuïteitenhypotheek?

Een annuïteitenhypotheek is een hypotheek waarbij de maandlasten iedere maand gelijk blijven. Het bedrag dat je iedere maand betaalt, wordt de annuïteit genoemd. De annuïteit bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Het maandelijkse bedrag blijft dus gelijk, maar de samenstelling van de annuïteit verandert wel per maand. In het begin betaal je veel rente en weinig aflossing, terwijl het aan het einde van de looptijd juist andersom is. Dat komt doordat het fiscale voordeel (lees: hypotheekrenteaftrek) daalt naarmate de tijd vordert.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op

Ik wil meer weten over verschillende hypotheekvormen.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Voor- en nadelen van een annuïteitenhypotheek

  Het feit dat het fiscale voordeel gedurende de looptijd van de hypotheek daalt is misschien een nadeel, maar er kleven ook genoeg voordelen aan het afsluiten van een annuïteitenhypotheek. Zo is het voor veel mensen fijn om te weten dat de hypotheek aan het einde van de looptijd volledig is afgelost en dat de bruto maandlasten de gehele rentevast periode gelijk blijven. Daarnaast heb je aan het begin van de looptijd veel renteaftrek en neemt de hypotheekrente naarmate de tijd vordert juist af!

   

  Aflossingsvrije hypotheek berekenen

  We weten nu dat de annuïteit bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Maar kan je ook zelf de maandlasten van de annuïteiten hypotheek berekenen? Het zou kunnen, maar de formule daarvan is best lastig. Daarom raden we je aan om, als je de maandlasten van de annuïteiten hypotheek wilt berekenen, de hulp van Hypotheekzaak in te schakelen. De experts van Hypotheekzaak zetten alles voor je op een rijtje en kunnen de annuïteit per maand berekenen, zodat je middels deskundig advies voor jezelf op een rijtje hebt of deze hypotheekvorm ook echt iets voor jou is.

  Meer over ons

  lees meer

  Aflossingsvrije hypotheek omzetten naar annuïteitenhypotheek

  Heb je op dit moment een aflossingsvrije hypotheek, maar lijkt de annuïteitenhypotheek je toch ook wel erg interessant? Dan hebben we goed nieuws voor je, want je kunt jouw aflossingsvrije hypotheek omzetten naar een annuïteitenhypotheek! Wanneer je hiervoor kiest kan je bij dezelfde geldverstrekker blijven en bovendien houd je vast aan dezelfde rente en voorwaarden. De maandlasten zullen wel gaan stijgen, want naast rente ga je ook aflossing betalen en bovendien komt er eenmalig ongeveer 200 euro aan omzetkosten bovenop. Wil je jouw aflossingsvrije hypotheek omzetten naar annuïteitenhypotheek? Dan kan Hypotheekzaak je goed helpen!

  Maar niet alleen voor hulp bij en advies over de annuïteitenhypotheek kan je bij Hypotheekzaak terecht, want we kunnen u ondersteunen bij nog veel meer zaken. Uiteraard kunnen wij je adviseren over iedere hypotheekvorm en kunnen we je ook helpen bij het afsluiten daarvan. Ben je op zoek naar begeleiding bij het (ver)kopen van een huis? Dan helpen onze specialisten op het gebied van makelaardij je van A tot Z! Kijk gerust eens bij onze diensten of er zaken zijn waarbij we jou kunnen ondersteunen om de verschillende trajecten die hierbij komen kijken tot een goed einde te brengen.

  Wij werken samen met de
  volgende financierders:

  Advies over de annuïteitenhypotheek? Bel Hypotheekzaak!

  Dus heb je advies nodig over het afsluiten van een annuïteitenhypotheek? Of wil je de annuïteit berekenen en kom je er zelf niet helemaal uit? Schroom niet om een afspraak met ons te maken zodat jij jouw keuzes kunt maken gebaseerd op deskundig advies van Hypotheekzaak. Neem contact met ons op via 088-0802810 (telefonisch) of welkom@hypotheekzaak.nl (mail) en wij zorgen ervoor dat je in contact komt met één van onze experts!

  Hypotheekzaak