Gratis updategesprekken
No cure, no pay
Constante monitoring

Hypotheekzaak

Wat is een hypotheek met NHG
precies en wat zijn de voordelen

Sluit je een hypotheek met NHG af, dan heb je dus een hypotheek afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie. De NHG is in 2022 een garantie op hypotheken tot een bedrag van 355.000 euro. Met de Nationale Hypotheek Garantie gaan een paar voordelen gepaard waardoor je als woningeigenaar weinig risico loopt. Je hebt bijvoorbeeld gegarandeerd een hypotheek die bij je past en bovendien profiteer je van rentekorting. En ook niet onbelangrijk: bij gedwongen verkoop hoef je je geen zorgen te maken over de restschuld.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op

Ik wil meer weten over verschillende hypotheekvormen.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Geen restschuld met de NHG-hypotheek

  Het kan natuurlijk voorkomen dat je werkloos of arbeidsongeschikt raakt en zodoende jouw maandlasten op een gegeven moment niet meer kunt betalen. Helaas is het gevolg hiervan dat je jouw huis zult moeten verkopen. Wanneer de opbrengst van het huis niet genoeg is om het restant van de hypotheek af te lossen hou je echter geen restschuld over. In dat geval betaalt het Waarborgfonds Eigen Woningen namelijk de rest van de schuld aan de bank en heb jij dus geen restschuld meer.

  Maximaal 355.000 euro

  Een voorwaarde om in aanmerking te komen voor de Nationale Hypotheek Garantie is dus wel dat het aankoopbedrag van het huis maximaal 355.000 euro is. Zijn er energiebesparende voorzieningen gekoppeld aan het huis? Dan kan je zes procent extra lenen waardoor het bedrag naar 376.300 euro groeit. Bij het afsluiten van de NHG-hypotheek betaal je wel eenmalig een klein bedrag (0,6 procent van de afkoopsom) aan NHG. Koop je bijvoorbeeld een huis voor 250.000 euro? Dan betaal je dus (0,6% van 250.000 =) 1.500 euro aan provisie. De NHG kostengrens en NHG afsluitkosten worden jaarlijks aangepast.

  Ondanks dat een NHG-hypotheek niet verplicht is, is het dus wel slim om ervoor te kiezen wanneer het mogelijk is. Je krijgt namelijk te maken met rentekortingen en je zit niet met restschuld na eventueel gedwongen verkoop van het huis en dat is bij een hypotheek zonder NHG wel anders. Bovendien weet je zeker dat de NHG-hypotheek bij je past doordat het is berekend volgens het Nibud. Meer vragen over de hypotheek met NHG? Hypotheekzaak kan je er alles over uitleggen.

  Meer over ons

  lees meer

  Méér dan hulp bij hypotheken

  Maar naast dat onze specialisten alles weten over de hypotheek met NHG kunnen we op veel meer vlakken iets voor je betekenen. Uiteraard zijn wij expert op het gebied van iedere hypotheekvorm, maar ook andere diensten gaan wij zeker niet uit de weg. Zo kunnen we helpen met onderhandelen over de beste deals tijdens de aan- en verkoop van jouw woning en helpen we je bij het afsluiten van de beste verzekeringen. Maandlasten berekenen of een hypotheek ook daadwerkelijk afsluiten? We helpen je graag. Kijk gerust eens rond bij onze diensten om te kijken waar je onze hulp bij kunt gebruiken.

  Wij werken samen met de
  volgende financierders:

  Neem contact op met Hypotheekzaak!

  Wil je dus graag meer informatie over de NHG-hypotheek of kan je ons advies over één van de andere hypotheekvormen wel gebruiken? Schroom dan niet om een afspraak te maken met Hypotheekzaak! We helpen je graag verder zodat je geen zorgen of stress meer hebt over deze belangrijke zaken. Neem contact met ons op en één van onze professionals helpt je graag verder. Je kunt bellen naar 088-0802810 of een mailtje sturen naar welkom@hypotheekzaak.nl. Wil je liever fysiek langskomen? Dat kan bij één van onze vier kantoren in Zeewolde, Harderwijk, Amersfoort of Naarden Vesting!

  Hypotheekzaak