Gratis updategesprekken
No cure, no pay
Constante monitoring

Hypotheekzaak

Wat is overwaarde op een?
hypotheek?

De overwaarde op jouw hypotheek houdt in dat de verkoopprijs van jouw huis op dit moment hoger is dan de restwaarde van jouw hypotheek. Doordat de huizenprijzen de afgelopen jaren flink zijn toegenomen, komt een overwaarde op de hypotheek tegenwoordig ook vaak voor. Een overwaarde op de hypotheek kan gunstig zijn. Wanneer je een huis koopt, wordt een hypotheek afgesloten met onroerend goed – in dit geval een huis – als onderpand. Als de waarde van het huis stijgt, is het mogelijk een aanvullende lening af te sluiten en dus de hypotheek te verhogen.

Waarom zou je jouw hypotheek verhogen?

Maar waarom zou het dan interessant zijn om jouw hypotheek te verhogen? Dat kan verschillende redenen hebben. Je kunt van dit geld bijvoorbeeld jouw huis verduurzamen of verbouwen, waardoor het nog meer geld waard wordt. Maar je kunt ook jouw hypotheek verhogen om jouw kind middels een schenking te helpen met de aanschaf van bijvoorbeeld een (eerste) huis. Andere mogelijkheden zijn een opname doen uit de overwaarde op de hypotheek voor andere leuke dingen, of de overwaarde juist inzetten voor extra inkomen. Weten wat jij het beste met de overwaarde van de hypotheek kunt doen? Neem dan snel contact op met Hypotheekzaak en wij leggen je de meest gunstige opties voor.

Hoe gaat hypotheek verhogen in zijn werk?

Wanneer je contact met ons opneemt voor het verhogen van jouw hypotheek, heb je de eerste stap al gezet. Denk je dat wij je goed kunnen helpen? Dan werken we graag – afhankelijk van jouw wensen en behoeften – de opties voor je uit. Vervolgens bereiden wij een hypotheekaanvraag bij de bank voor, waarna jij naar de notaris kunt als alles is afgerond.

De diverse mogelijkheden van samenwerken met Hypotheekzaak

Naast advies inwinnen over de overwaarde op de hypotheek en het hypotheek verhogen, kan je voor veel meer zaken terecht bij de specialisten van Hypotheekzaak. Ons bedrijf beschikt op allerlei vlakken over vakmensen waarbij je terecht kunt met al jouw vragen. Wil je bijvoorbeeld een huis kopen of misschien juist verkopen? Onze experts ondersteunen je graag om de beste deal uit het vuur te slepen! Maar ook voor het afsluiten van verzekeringen of het kiezen van de juiste hypotheekvorm helpen we je graag. Benieuwd wat we verder voor je kunnen betekenen? Kijk eens rond bij onze diensten.

Professioneel advies wat betreft de overwaarde van jouw hypotheek? Neem contact op!

Heb jij overwaarde op de hypotheek en twijfel je of je jouw hypotheek wilt verhogen? Dan kan je vrijblijvend een afspraak met ons maken voor een adviesgesprek. Heb je wellicht andere vragen of zoek je naar informatie over de diensten van Hypotheekzaak? Neem dan vooral contact met ons op! Je kunt ons telefonisch bereiken via 088-0802810, mailen via welkom@hypotheekzaak.nl of gebruikmaken van ons contactformulier. Daarnaast is het ook mogelijk om fysiek bij ons langs te komen. Wij hebben vestigingen in Zeewolde, Amersfoort, Harderwijk en Naarden Vesting en zien je graag bij één van onze kantoren!

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op

Ik ben benieuwd hoe ik mijn hypotheek kan oversluiten.

  Inschrijven nieuwsbrief

  Tools

  icon-3 Bereken uw maximale hypotheek.

  Maandlasten berekenen? Benieuwd naar jouw maximale hypotheek? Bereken nu wat jij maximaal kunt lenen.

  Bereken uw maximale hypotheek

  icon-4 Actuele rentestanden

  Profiteer van de historisch lage hypotheekrente. Wij houden dagelijks de rentestand bij en adviseren je in het maken van de juiste keuze.

  Bekijk de rentestanden

  Wij werken samen met de
  volgende financierders:

  Hypotheekzaak