Gratis updategesprekken
No cure, no pay
Constante monitoring

Hypotheekzaak

Verduurzaam hypotheek: wat is dat?

‘Een hypotheek verduurzamen’; hoe zit dat nu precies in elkaar? Wanneer je een huis koopt en besluit deze te gaan verduurzamen, dan kan het verduurzamen van de woning de hypotheek beïnvloeden. Deze kan dan namelijk hoger worden. Als je dus besluit om bij jouw woning te investeren in energiebesparende voorzieningen – denk aan zonnepanelen, isolatie en dergelijken -, dan kan je meer geld lenen. Dit is mogelijk door:

 1. Een nieuwe hypotheek af te sluiten met oog op verduurzaming
 2. De bestaande hypotheek te verhogen met verduurzaming als doel

Je kunt bij een hypotheek verduurzaming tot wel 106% van de waarde van de woning lenen in plaats van de 100% wat normaliter het geval is. Het verhogen van je huidige hypotheek wordt in veel gevallen geaccepteerd, omdat de maandlasten dalen door de lagere energiekosten als gevolg van het verduurzamen.

Hypotheek verduurzamen: de mogelijkheden

Kies jij voor hypotheek verduurzaming en heb je dus recht op het lenen van 106% van de woningwaarde? Dan zit je wel aan een aantal eisen vast. Je moet die 6% die je extra kunt lenen namelijk wel investeren in energiebesparende middelen. Je kunt er dan dus voor kiezen om zonnepanelen aan te leggen, maar er zijn ook andere mogelijkheden voor het verduurzamen van jouw woning voor een hogere hypotheek. Zo kan je die 6% extra geld ook uitgeven aan bijvoorbeeld een warmtepomp of (betere) isolatie.

Bij het verhogen van de huidige hypotheek gelden ook een aantal eisen. Hypotheekzaak adviseert je in dit geval graag over de financiële mogelijkheden. Elke situatie is immers anders.

Het is het belangrijk dat je voor de beste oplossing voor jouw woning gaat. Hypotheekzaak biedt vakkundig advies in wat je het beste kunt doen en in welke volgorde je het beste kunt verduurzamen. Je wilt immers zo efficiënt mogelijk aan de slag gaan. Hypotheekzaak heeft een unieke samenwerking met een partner die alles van A tot Z regelt en jou als cliënt volledig ontzorgt. Dit houdt in dat alles voor je geregeld wordt en je niet met meerdere partijen hoeft te schakelen.

Meer weten over hypotheek verduurzaming? 

Hoe verduurzaam ik mijn hypotheek en wat zijn alle voordelen ervan? Onze specialisten voorzien je graag d.m.v. persoonlijk contact van de beste adviezen. Neem contact met ons op. Je kunt ons telefonisch bereiken via 088-0802810 of per mail welkom@hypotheekzaak.nl. Bel je vandaag, dan is een afspraak morgen al mogelijk. Het is uiteraard ook mogelijk om eens langs te komen bij één van onze vestigingen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact op

Ik ben benieuwd naar de financiële mogelijkheden betreft het verduurzamen van mijn woning

  Inschrijven nieuwsbrief

  Tools

  icon-3 Bereken uw maximale hypotheek.

  Maandlasten berekenen? Of ben je benieuwd naar jouw maximale hypotheek?
  Bereken nu wat jij maximaal kunt lenen.

  Bereken uw maximale hypotheek.

  icon-4 Actuele rentestanden

  Profiteer van de historisch lage hypotheekrente. Wij houden dagelijks de rentestand bij en adviseren jou in het maken van de juiste keuze. 

  Bekijk de rentestanden

  Wij werken samen met de
  volgende financierders:

  Hypotheekzaak