Gratis updategesprekken
No cure, no pay
Constante monitoring

Hypotheekzaak

Hypotheekrente

Makelaarschap02232021Exclusief woningaanbod_BlackDesk0056 Hypotheekzaak

De kans is groot dat je ooit in je leven al wel eens over hypotheekrente hebt gehoord. Sterker nog: iedereen die een huis koopt krijgt met hypotheekrente te maken. Rente op jouw hypotheek is een belangrijke zaak en dus is het wel essentieel dat je er het één en ander vanaf weet. Is dit (nog) niet het geval? Geen probleem, want dan kunt u contact opnemen met Hypotheekzaak. Hypotheekzaak is expert op het gebied van hypotheken en één van onze specialisten legt u hier dan ook graag alles over uit. Meer weten over hypotheekrente? Lees dan snel verder!

Ik wil persoonlijk advies

Ik wil een afspraak plannen

  Inschrijven nieuwsbrief

  Wat is hypotheekrente precies?

  Laten we beginnen met uitleggen wat hypotheekrente nu precies is. Wanneer je een huis koopt is het aannemelijk dat je het complete bedrag niet in één keer kunt aftikken. Daarom sluit je bij de hypotheekverstrekker als het ware een lening voor de woning af: de hypotheek. Over die hypotheek betaal je vervolgens rente. Dit wordt de hypotheekrente genoemd.

  Hoe lager de rente is, hoe minder je per maand hoeft te betalen. Lage rentes leiden dus tot lagere maandlasten, waardoor je meer geld voor leuke dingen overhoudt. Het is dus van belang om je goed te laten informeren over hypotheekrente en, eventueel in samenspraak met een expert, voor de juiste hypotheek te kiezen.

  Verschillende factoren om de hypotheekrente te bepalen

  De afgelopen decennia fluctueerde de hoogte van de rentes voor je hypotheek nogal en dat heeft het onder meer te danken aan het feit dat de hoogte van de rente afhankelijk is van verschillende factoren. Aan leningen zijn bijvoorbeeld risico’s gebonden en hoe hoger het risico is, hoe hoger de hypotheekrente wordt. Een andere zaak die wordt meegenomen bij de bepaling van de hoogte van de rente betreft onder meer de eigen kosten van de hypotheekverstrekker en daarnaast is ook de inkoopprijs van het geld een factor om rekening mee te houden.

  Hypotheekrente aftrek

  Een ander begrip dat vaak in dit soort situaties de revue passeert is hypotheekrente aftrek. Wellicht doet het niet direct een lampje branden, maar eigenlijk is het niet zo heel moeilijk. Bij hypotheekrente aftrek is de rente aftrekbaar van de belasting. Dit wordt gedaan om mensen met huizen in bezit te stimuleren. Hoe dit dan precies in zijn werk gaat? De betaalde hypotheekrente wordt in mindering gebracht op het bruto inkomen. Dat heeft dan als gevolg dat je uiteindelijk minder inkomstenbelasting hoeft te betalen. Voor meer info over hypotheekrente aftrek kan je altijd even contact met ons opnemen.

  Overige diensten Hypotheekzaak

  Hypotheekzaak is er niet alleen voor je om je te helpen met de hypotheekrente. Er zijn daarnaast nog een aantal diensten die wij verlenen. Zo helpen we je graag met het vergelijken van hypotheken en geven ook hypotheekadvies. We kunnen verzekeringen voor je afsluiten en helpen met onderhandelen voor de beste deals bij het (ver)kopen van jouw woning. Schroom vooral niet om hier eens te checken wat we nog meer voor je kunnen betekenen.

  Meer weten over de rente rondom jouw hypotheek? Neem contact met ons op!

  Hypotheekzaak gaat altijd voor het meest gunstige rentetarief voor jouw hypotheekvorm en we helpen je dan ook graag met de zaken rondom de rente op jouw hypotheek. Zo staat er op onze site een handige tool om de verschillende mogelijke rentes voor jouw hypotheek te vergelijken.

  Kan je ook wel de hulp gebruiken van onze specialisten om ervoor te zorgen dat de maandlasten wat betreft de hypotheek niet al te hoog oplopen? Neem dan contact op met Hypotheekzaak en ervaar de voordelen van onze hulp! Je kunt ons bellen via 088-0802810 of een mailtje sturen naar welkom@hypotheekzaak.nl. Kom je liever naar kantoor? Wij hebben vestigingen in Zeewolde, Harderwijk en Amersfoort en Naarden-Vesting.

  Wij werken samen met de
  volgende financierders:

  Wij zijn
  onderdeel van

  Partner logo
  Afbeelding

  Samen met PRTNRS bieden wij complete dienstverlening aan. Woningen, verzekeringen en hypotheken vind je onder één dak. Op ieder vlak hebben wij intern een team van professionals klaarstaan. Zodoende kunnen wij snel schakelen en jou optimaal helpen!

  Lees meer

  Merken die aangesloten zijn bij PRTNRS:

  Hypotheekzaak