Gratis updategesprekken
No cure, no pay
Constante monitoring

Hypotheekzaak

Wat is een consumptieve hypotheek?

Een consumptieve hypotheek is een lening die dus niet gebruikt wordt voor de aankoop (of verbouwing) van een eigen woning. Het is een verhoging van de bestaande hypotheek, met als doel het beschikbaar maken van geld voor privédoeleinden zoals:

• De aankoop van een auto, caravan of boot;
• Eindelijk een wereldreis maken;
• De studie van kinderen financieren;
• Nieuwe meubels bekostigen, etc.

Waarom een consumptieve hypotheek?

Los van het feit dat jij met dit bedrag vrijwel alle kanten op kunt, is de reden dat (steeds meer) woningeigenaren voor een consumptieve hypotheek kiezen simpel. Geldverstrekkers bieden vaak gunstige voorwaarden aan, waaronder de looptijd van de lening en de hypotheekvorm. Hypotheekzaak werkt onafhankelijk van banken vanuit kantoren in Zeewolde, Harderwijk, Amersfoort en Naarden-Vesting. Wij kunnen alle aanbieders voor jou vergelijken en advies geven zonder dat wij gebonden zijn aan targets of andere beperkingen.

“Consumptieve hypotheek aanvragen? Informeer naar de mogelijkheden.”

Let op! Wat aandachtspunten:

+ Voor een consumptieve hypotheek gelden over het algemeen dezelfde rentepercentages als een standaard hypotheek.
+ Hierdoor is dit type hypotheek een aantrekkelijk alternatief voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet.
– Aangezien de consumptieve hypotheek niet gebruikt wordt voor aankoop of verbetering van de eigen woning, is de rente niet aftrekbaar van de belasting in box 1. De schuld wordt opgegeven in box 3.
– De totale hypotheek mag met de extra consumptieve hypotheek ook niet meer dan 100 procent van de woningwaarde bedragen.

Consumptieve hypotheek iets voor jou?

Wil jij een nieuwe auto kopen of een andere uitgave doen waarvoor jij geen spaargeld hebt? Een consumptieve hypotheek biedt mogelijkheden. Hypotheekzaak informeert hier graag over. Vul het onderstaande contactformulier in en één van onze adviseurs belt z.s.m. terug!

Deel dit
blogbericht:

Ben jij benieuwd naar jouw mogelijkheden?

    Inschrijven nieuwsbrief

    ;
    Hypotheekzaak