Gratis updategesprekken
No cure, no pay
Constante monitoring

Hypotheekzaak

Wat te doen met overwaarde

Zou jij willen verhuizen naar een andere buurt? Wil jij een woning met extra leefruimte of een woning met een prettige tuin? Droom jij van een wereldreis, een jacht, of zou jij geld willen schenken aan (klein)kinderen? Dit is het moment om jouw overwaarde te benutten.

Toegang krijgen tot overwaarde

Wellicht vraag jij jezelf af: “Hoe krijg ik toegang tot mijn overwaarde?” Het is tenslotte geen ‘vast’ spaargeld op een veilige bankrekening. De overwaarde kan dalen als de woningmarkt verandert. Het antwoord is simpel:

Verkoop is de snelste manier om overwaarde op te nemen. Overwaarde is namelijk het bedrag dat jij overhoudt na verkoop van de huidige woning (en aflossing van de hypotheek)

Denk jij na over de verkoop van jouw woning in de provincie Flevoland, Utrecht of Gelderland? Hypotheekzaak brengt jou binnen PRTNRS graag in contact met Makelaarschap. Samen zijn wij gevestigd in Zeewolde, Amersfoort en Harderwijk.

Advies van onze experts

Naast een succesvolle verkoop weten onze hypotheekadviseurs nog enkele manieren om overwaarde goed te benutten:

• Koop een tweede woning aan (en verhuur deze)
• Gebruik de overwaarde voor een verbouwing
• Verhuis naar een huurwoning of -appartement en besteed de overwaarde vrij
• Verlaag het huidige hypotheekbedrag en verminder hiermee jouw maandlasten
• Gebruik de overwaarde voor: beleggen, pensioen of schenking.

Actie ondernemen

Op dit moment kun jij eigenlijk twee dingen doen. Afwachten wat de waardeontwikkeling de komende jaren gaat doen, met het risico dat de woningwaarde daalt. Of vrijblijvend in gesprek gaan met één van onze hypotheekadviseurs (nu jouw woningwaarde piekt). Kies voor actie door contact op te nemen met Hypotheekzaak. Wij kijken nauwkeurig naar jouw specifieke situatie en vertellen alles over de mogelijkheden.

Deel dit
blogbericht:

Benieuwd naar jouw overwaarde?

    Inschrijven nieuwsbrief

    ;
    Hypotheekzaak